Namai (ne)verti milijono #Halso

Namai (ne)verti milijono #Halso
Lap 14, 2021

Pradinis įnašas imant paskolą čia ne mažiau nei  90 000 EURŲ  . Nei daug nei mažai 15% kaip bet kuriam iš mūsų imant pirmą paskolą būstui.

Tik ne kiekvienas iš mūsų yra milijonierius. Mažiausiai 10 tokių turtuolių čia tikrai apsigyvens netolimoje ateityje. #Halso

Ieškantys nuosavo būsto vidutinės klasės žmonės ar tai būtų namas ar butas įsivertina savo finansines galimybes žinodami, kad reikės 15% pradinio įnašo.Ttaupo atitinkamą laiką pinigus ir galiausiai kreipiasi į banką imdami jam paskolą.  Kukliausieji prašo 100 000 eurų  ko pasekoje reikia 15 000 eurų pradinio įnašo,vidutinės klasės maksimalistai išnaudodami visus limitus ima 160 000 eurų ir turi sukrapštyti 24 000 eurų pradinį įnašą, kas jau daugeliui atrodo nemaža suma pinigų ir dažnu atveju tenka susimesti abiem sugyventiniam ant tokios pradinės investicijos. Na yra ir kita mažiau suvokiama  kategorija žmonių kurių pradinis įnašas yra nuo 90 000 eurų ko pasekoje paskolos jiem reikia nuo pusės milijono ir daugiau. Nebent esi mafijozas ar narkotikų dyleris tada gali ir grynais, o gryni patikėkit manim, vaikšto lyg turėtų kojas .

Yra toks Teodoras Ūdras , rekvizituose jis direktoriauja net 5 įmonėm.1. UAB „D&D InGroup" (Pramonės ir sandėliavimo pastatų projektavimas ir statyba.Fasadų ir langų gamybos sprendimai ir technologijos.) 2. UAB Delira (Logistikos paslaugos iš EU į trečiąsias šalis.) 3. UAB Edvantus ( konsultacinės paslaugos) 4.UAB RO16 (Išskirtinių namų kvartalas RO16 Vilniuje ) ir prieš 27 dienas įkurta nuaja įmonė 5. UAB Halso Invest ( kita veikla, bet akivaizdu ji bus susieta su naujuoju Halso gyvenamųjų namų kvartalu, kaip ir RO16 atveju ) . Visose įmonėse jis yra vienintelis apdraustas darbuotojas.Išvadas pasidarykit patys.

Teodoro gerai žinomas NT projektas RO 16 gan plačiai nuskambėjęs ir gerai žinomas daugeliui. Išsamią apžvalgą rasite ir pas mane ( Search it – RO16 ). įsikūręs Pavilnyje ant Rokantiškių kalvos. 16 nuosavų didelių namų iš kurių šiandien liko tik pusė – 8 . Kurių kainodara taip pat ne vaikiška nuo 670 000 eurų už dalinę apdailą iki net 900 000 eurų taip pat už dalinę apdailą to paties išpildymo. Projektas pateisinantis savo apibūdinimus kaip prabangus , išskirtinis , modernus ir privatus . Ko pasekoje ne visi apibūdinimai tiks naujam projektui Kalnėnuose „Halso“.

Teodoras toliau tęsia prabangaus nuosavo būsto projektus ir ne taip ir toli maždaug už 5 kilometrų tik jau Kalnėnuose vystys Halso projektą kurį sudarys 10 didelių ( 225 kvadaratų iki 273 kvadratų ) individualių namų kvartalą.Nors namai dideli bet sklypai labai jau kuklūs, mažiausias bus tik 7.5 aro o didžiausias vos 10,2 arų sklypas. Namai bus ne tik dideli bet taip pat modernūs ir šiuolaikiški bei atitiks kaip jiems ir priklauso aukščiausią A++ energetinę klasę.  Tik vat vienas niuansėlis nors gal du. Visų pirma lokacija. Kalnėnai – tai yra gausiai apstatomas pagrinde nuosavų namų kvartalas , kuriame netrūksta kotedžų bei jau dygsta ir vienas kitas daugiabutis. Šis projektas lengviausiai bus surandamas net ir mažai beisorentuojantiems Vilniuje, tai kryptimi link Landsbergienės mokyklos „Karalienės mortos mokykla“ , o dar tiksliau +- 300 metrų nuo jos , kitiap sakant pro langus matysit. Nepaisant to kad kiekvienas iš namų bus įrengtas ir vertė sieks tikėtina po milijoną eurų ir bus vos ne mokyklos teritorijeje .Šie 10 namų bus apsupti jau esamų vidutinės klasės namų ir kotedžų tai puikiai matosi ir skelbimo nuotraukose.Vidutinės klasės kotedžai aplink kainuoja 200 – 300 tūkstančių eurų ,net galima rasti jau ir įrengtą už tiek šalimais . O čia jų centre įsikurs dvigubai, trigubai ar net keturgubai brangesni namai. Tai ta lokacija rėkte rėkia kad nėra tinkama tokiam projektui. Tik čia iš kurios pusės pažiūrėsi, jei iš tų vidutinių kaimynų tai jiems privilegija bus gyventi prie tokio poniško kvartalo į kurį tikėtina ir su poniškais automobiliais atvažiuos savininkai, bet klausimas ar tiem būsimiem gyventojam bus okey gyventi tokioje pasakykim vidutinės klasės aplinkoje. Dar į lokacijos temą tai visa kita tikrai neblogai šitoj pusėj išvystyta, visos parduotuvės ir maxima ir lidl ir iki ir rimi, prie pat projekto už poros metrų viešojo transporto stotelė gal ir ne vienas iš „G“ ( greitųjų ) autobusų bet su keliais persėdimais pasieksit miesto centrą. Be abejo mokykla bei darželis taip pat pro langus matosi . Patenkinama ir infrastruktūra , yra asfaltuotos gatvės , nors ir siauros bet vis geriau nei žvyrkeliai. Taip pat atkarpom yra ir pėsčiųjų takai , nors tokie kaip per  SIMS žaidimą dalinai gali vaikščiot tam skirtais takais bet tikrai daug atkartų bus kur tokios privilegijos neturėsit ir teks žygiuoti per gatvę ar žolynus.Geriau nei kad visai nebūtų bet iki bet kurio Vilniaus  miesto rajono kokybės dar toli.

Minėjau, kad yra pora niuansėlių, tai vienas išsiaiškinom kad lokacija, kitas yra identiškos alternatyvos ir be abejo to paties vystytojo projektas RO16  yra viena iš geriausių alternatyvų pasilyginti šitą projektą.

Abejuose projektuos namai yra tikrai didžiuliai .Sklypo plotai vis tik didesni Ro16 projekte ir siekia beveik 20 arų sklypus, kas kitoje Halso projekto pusėje vos 10 arų. Beje apie likučius kalbant RO16 liko 8 namai ,o Halso projekte iš 10 jau 2 rezervuoti dar negavus statybos leidimo, nors aš tų rezervantų vietoj tikrai apsvarstyčiau galimybę rinktis vieną iš RO 16 jau statomų ar pastatytų namų.Be to labai jau norėčiau pakalbinti vieną iš būsimų pirkėjų dėl tokio jų sprendimo ir išgirsti jų argumentus dėl intencijos pirkti. Kitas dalykas kainos. Halso projekte kvadrato kaina ~2600 €/m² o RO 16 yra ir po 2300 €/m² bet vėlgi perkant tokius namus jei nesiderėsi tu absoliučiai netikęs pirkėjas iš esmės abejuose projektuose panaši kainodara tas šimtas eurų nuo kvadrato gali susidaryti dėl namo dydžio arba dėl derybų objekto.  Halso projekte demonstratyviai rodomi baseinai , bet tai jokių būdų nereiškia kad jie ten ir bus.* Baseinas bus statomas pagal klientų poreikius, jo įrengimas neįtrauktas į namo kainą. Vėlgi Lietuvoje atviras baseinas , ne variantas. Ro 16 taip pat turi galimybę prisidėt baseiną tik jau jis atsirastų pastato viduje, kas jau suteikia daugiau panaudojimo galimybių. Nepaisant to abu turės daug mandrybių inovacijų ir šiuolaikinių detalių tarkim Projekte gausu inovatyvių inžinerinių sprendimų: geoterminio šildymo sistema, vitrininių langų konstrukcijos su saulės kontrolės žemos emisijos dangomis, stumdomos paslėptų vyrių durų sistemos, ventiliuojamas fasadas su titan-cinko plieno lakštais. Abu projektai man labai patinka, išskirtiniai, modernūs , gražūs , gal per dideli bet kiekvienam pagal save tas dydis.Tik vėl apie dydžius kalbant ar proporcija teisinga 7 arų sklype statyt 230 kvadratų namą.Jūs man pasakykit.

BeeeeT .Tarkim turi 600k eurų ir nori nuosavo namo  ir tavo pageidavimui pakaks ir dalinės apdailos įrengimo už šią sumą. Nu pažiūrėkim blaiviom akim. Na net neatkalbinėjant kliento nuo lokacijos , tarkim Kalnėnai , Pavilnys jo svajonė . Žiūrim sklypai kiek čia kainuoja. Fantastiški sklypai , prie pat RO 16 projekto kainuoja apie 100 000 eurų už 10 arų. Yra mažiau fantastiškų sklypų netoli Mortos mokyklos po 50 – 60 tūkstančių eurų už 10 arų . Taigi sklypų tikrai yra . Imam brangiausią už 100k 10 arų sklypą ir susiradę gera projektuotoją , čia jau meniu gali būti ir visi garsiausieji, skambiausieji architektai ir Kaušpėdo ir Lapės ir Šimašiaus merginos Do architects , tikrai imsis Jūsų projekto, bei statybos įmonę parūpins tikrai  už puse milijono eurų garantuoju gausit ne ką prastesni variantą nei iš esamų siūlomų .O ir prikišus savo rankas ir norus , bei išsirinkus ko tikrai reikės už likusius puse milijono tikėtina pasistatysit jau ir įrengtą namą.Be to gal ir sklypą išsirinksit bent jau nuo10 arų o gal ir didesnį.

Taigi toks ir verdiktas, su tiek pinigų prioriteto tvarka ieškotės sklypo ir statotės pagal savo poreikius. Jei vis tik kažkur nesusijungia galai , Ro 16 yra sekantis pasirinkimas šitos lokacijos ir tokios kategorijos namo, o jau tik paskutinėj trečioj vietoj žiūrėti Halso projektą .

Apžvalga yra mano nuomonė, pamastymai ir interpretacija. Jei turite savo įžvalgų ar korekcijų jas galite pateikti komentaruose .

Primenu, jei patinka tai ką darau ir norite atsidėkoti,pasikonsultuoti asmeniškai, tai galite padaryti Patreon platformoje .Įmeskit bent po porą dolerių , tikrai būtų malonu ir leistu tobulėti . Bet rimtai, prisidėkit gerbiama publika.

https://www.patreon.com/apziuretasnt

Top
X