Žemės sklypų beieškant. #Stirnųterasos

Žemės sklypų beieškant. #Stirnųterasos
Bal 24, 2022

Šitoj Vilniaus pusej link Lentvario tikrai yra tų laisvų žemės plotų ir didelių sklypų ir nuosavų namų projektų , vieni jau išparduoti kiti dar tik plėtojami. Viena neseniai rašiau apie Sakalų kalvas kuriame liko vos vienas kitas laisvas variantas ir visa teritorija priskiriame dar Vilniaus miesto riboms.

Nenutolstant nuo šitos vietos už kelių kilometrų , tačiau jau nebe Vilniaus miesto ribose , o priklausanti pilnai Lentvariui yra toks nedidelis Stirnų terasų projektas . Vizualizacijos nuteikia puikiai, atrodo kokia private ir jauki vieta , aprašymai tokie kad geriau ir būt negali. Važiuoju pažiūrėt. Vėlgi ta pati kelionė iš Vilniaus centro pro regitra pro ta vienos eismo juostos Vokės tiltą siaubingą , pravažiuoju anksčiau aprašytą projektą Sakalų kalvas ir už kelių km suku  Mačiuliškių gatvę. Pasivaikštant virtualiai patubulėjimas matosi , anksčiau čia buvo žvyrkelis dabar jau asfaltas, nors ne šviežias bet asfaltas. Pavažiavus kelis šimtus metrų navigacija rodo man sukti kairiau link  Žvaigždžių gatvės, taip ir darau , spoiler alert ties čia ir baigiasi asfaltas. Duobėtas žvyro kelias vedantis į kalną pro mišką , net susimąstau ar tikrai čia reikia važiuot, gerai palaužęs mašiną užkylu kokius 100 metrų ant kalno ir mano nuostabai ant viršūnės jau išasfaltuotas kelias . Tai pala pala kur tie like 100 metrų asfalto ? Baigėsi pinigai baigėsi leidimai ar kas ? Geros žiemos metu nemanau kad su kiekviena mašina iš užkilsi į tą kalniuką , tai reik per aplinkui važiuot kažkur, jau įspūdis nekoks.  Jūdam šviežiu asfaltuotu keliu , vėl klasika , kelias toks siauras kad dvi mašinos jei ir rpasilenkia tai milimetrais išlysdamos abi ant kelkraščio. Na ir jau už kelių metrų privažiuoju Stirnų terasas.

Projektas yra ant kalno, ir visi sklypai piramidės principu kas laiptelį eina žemyn. Būsimi gyventojai kaip ir turėtų turėt gražius vaizdus į Lentvario miestą, bet kad tie Lentvario sovietiniai namai ir jų stogai tikrai nėra patys gražiausi vaizdai kokius norėčiau matyt. Projektą sudaro 34 sklypai po maždaug 10 arų. Šiandien jų liko apie 21 . Tai labai daug o projektas tikrai ne šiais metais pristatytas. Pirmi projekto darbai prasideda dar 2017 metų lapkritį. Tai per  5 metus  neparsiduot 34 sklypų kažkaip nesueina galai. Na tuo metu čia aišku nebuvo nei to kelio asfaltuoto nei suformuotų sklypų tai niekas net dėmesio nekreipė į tą užkampį.    Nors kai dabar daugelis darbų jau apdaryta vistiek norinčių eilės nesirikiuoja.  Net pačiame skelbime nuotraukose matosi pirmosios kainos , kai sklypai kainavo apie 16 000 eurų , o dabar identiškas sklypas jau kainuoja 36 000 eurų. Kainos šoktelėjo dvigubai . Tą beje aiškiai rodo ir šio skelbimo kainų padidėjimo rodiklis. Kitaip sakant nevynioja į vatą ir parodo visiem aiškiai va kaip pas mus lygioj vietoj viskas pabrango. Ar tik nereikės taikyti Jamam nuolaidų šitam projektui ?

Projektas lik ir nustato vieningos gyvenvietės viziją , kur visi namai turi vieningą dizainą ir viziją. Iki to momento kol neradau parduodamo namo skelbimo “iš pačių vystytojų” šitam projekte. Jį rasite komentaruose.  

Kažkas darytas , kažkas nedadaryta, matosi kad norėjo kaip geriau o gavosi kaip visada. Pardavėjas projekto labai jau influencina Lentvarį , facebook projekto kanalas kas antram straipsnį reklamuoja Lentvario aktualijas, kas yra sveikintina , bet man teko pravažiuot ir pro patį Lentvarį ne kartą , tai kaimas kaimas ir dar kartą kaimas. Delfi portale projektas reklamavosi 2020 metais ir štai kokiais faktais pasidalino : “Beje, iš „Stirnų terasų“ Vilniaus centrą ar gamtos malonumus pasiekti greičiau, nei iš kai kurių Vilniaus mikrorajonų, nes nėra transporto spūsčių, pvz., iki Gedimino pr. – vos 15–20 min. automobiliu, iki Trakų ežerų paplūdimių – 8 min., magistralinis kelias Vilnius–Kaunas pasiekiamas per 3 min., Vilniaus vakarinis aplinkkelis – 5 min. Taip pat su Vilniumi yra reguliarus susisiekimas viešuoju transportu. Beje, jau suprojektuotas ir netrukus bus pradėtas rekonstruoti kelias Vilnius–Trakai, kuris bus 4 juostų, greta jo – dviračių takai. Tai dar pagerins aktyvų poilsį mėgstančių „Stirnų terasų“ gyventojų laisvalaikį, kurie Vilnių ar Trakus norės saugiai pasiekti dviračiu.”  Kai ką patikslinsiu . Aš ten važiavau iš centro per laisvą dieną pirmadienį per šventes kai tikrai tikrai nėra mašinų niekur , kelionė truko apie 20 su viršum minučių. Kelionė piko metu darbo dieną ten bus x2  mažiausiai laiko atžvilgiu . Apie tą svajonę su 4 eismo joust gatve ir nuostabiu divračiu taku gal reiktų nusiimti rožinius akinius ir žiūrėti per akinius su dioptrijomis.

Na jei vis tik kainos nusileistų į pradžią ir tas 10 aurų sklypas parsiduotų už 16 000 eurų , kodėl gi nenusipirkus , nėra dideli pinigai. Bet jeigu jau kalba eina apie 30 000 ir daugiau už tą sklypą tai kaip ir minėjau tokiomis kainomis alternatyvų šioje lokacijoje daugiau nei pakanka.

Apžvalga yra mano nuomonė, pamastymai ir interpretacija. Jei turite savo įžvalgų ar korekcijų jas galite pateikti komentaruose .

Primenu, jei patinka tai ką darau ir norite atsidėkoti,pasikonsultuoti asmeniškai, tai galite padaryti Patreon platformoje .Įmeskit bent po porą dolerių , tikrai būtų malonu ir leistu tobulėti . Bet rimtai, prisidėkit gerbiama publika. Nuo paskutinių aktualijų suteikiu galimybę rinktis ir pridedu komentaruose ir Contribee platformos nuorodą į Apžiūrėtas NT projekto paramą .

https://www.patreon.com/apziuretasnt

Top
X